Verbouwen en herinrichten van een woning en werkplaats met funerarium te Eernegem

Categorieën   verbouwing, interieur
Type   werken
Fase   gerealiseerd
Bouwheer   Allemeersch Uitvaartcentrum bvba
Locatie   Eernegem
Uitvoering   2011-2013
Team   Robby Delobelle, Marian Depuydt, Isabel Boens

Twee verschillende functies, woning & funerarium, worden samengebracht op één perceel; elk met hun eigen eisen en elk in hun eigen stijl.

Een in detail vormgeven betonnen muren begeleidt de bezoekers naar de ingang van het funerarium.

De muur begint laag aan de parkeerplaatsen en stijgt naar mate men verder op het perceel wandelt tot men eronderdoor de toegang bereikt. Een aan te leggen hellende tuin, in de vorm van een talud tegen deze muur aan de kant van de woning biedt de woning de nodige privacy en heel wat ‘groen’. Aan de andere kant van de muur ontstaat een ‘serene’ wandeling naar het funerarium.

De ontvangstruimte van het funerarium staat in nauw contact met een patio. Deze patio laat discreet daglicht toe in het funerarium.

Het in het dak van het funerarium toegevoegde met LED verlichte ‘bovenlicht’, vormt bij val-avond een discreet baken in het straatbeeld.