uitbreiden van een vrijstaande eengezinswoning te Oostakker

Categorieën   verbouwing
Type   wonen
Fase   gerealiseerd
Bouwheer   Delputte-Vanrenterghem
Locatie   Oostakker
Uitvoering   2016-2017
Team   Robby Delobelle, Isabel Boens

De woning van een nieuw samengesteld gezin werd aangepast en uitgebreid aan de nieuwe noden. Een uitbreiding in 2 verdiepingen aan de zijkant van de bestaande woning (waar vroeger een carport was) bood de oplossing. Op het gelijkvloers werd een nieuwe master-bedroom en een badkamer voorzien, alsook een extra bergruimte bij de keuken.
Op de verdieping werd een extra gemeenschappelijke ruimte voor de kinderen gecreëerd en een nieuwe grote slaapkamer, die op te splitsen valt in 2.
De uitbreiding presenteert zich als een in helling geplaatst balkvormig volume in houtskelet, geplaatst op een gemetste sokkel, in dezelfde baksteen als die van de bestaande woning, en dit om zo met de woning één geheel te vormen.
Het balkvormig volume werd op een speelse manier bekleed met een gevelbeplating in Eternit.